2018. július 19. csütörtökEmília

Győzelemmel avatta fel új otthonát a Sepsi-SIC

Orbán Zsolt Orbán Zsolt utolsó frissítés: 14:42 GMT +2, 2017. október 10.

A Sepsi-SIC vasárnap este először játszott tétmérkőzést a nyáron átadott Sepsi Arénában, ahol az aradi kosaras lányok 79:59 arányú vereséget könyveltek el.


A sepsiszentgyörgyi bajnokcsapat múlt héten temesvári győzelemmel hangolt az arénaavatóra. Zoran Mikes lányai 82 pontot dobtak az újoncnak, majd az alapszakasz második fordulójában sem hagytak sokkal alább.

A hazaiaknál nem játszott Adrienne Webb, Gödri-Annemarie Părău és Ruzica Dzankic, míg a FCC ICIM Arad edzőjének a szerb Brankica Hadzovicsot kellett nélkülöznie.

A mérkőzés csak a második tíz perc közepéig volt szoros, a Sepsi-SIC játékosai a nagyszünetben már 16 ponttal (47:31) vezettek. A címvédő a harmadik negyedet is megnyerte, s bár az utolsó játékrészben az aradiak játszottak valamivel jobban, a Sepsi-SIC végül megérdemelt győzelmet aratott.

A Román Kosárlabda Szövetség honlapján található adatok szerint a mérkőzést 2000 néző követte végig a helyszínen.

A svéd válogatott Nathalie Fontaine 25 pontot remekelt, ehhez az amerikai Tyaunna Marshall 18-at tett hozzá, míg a szintén svéd nemzetiségű Danielle Hamilton-Carter kilenc lepattanót gyűjtött be. Az aradi csapat legeredményesebb játékosa az Egyesült Államokban született Brandi Wingate volt 24 ponttal.

A sepsiszentgyörgyi lányokhoz hasonlóan a Szatmárnémeti VSK és a Marosvásárhelyi Sirius is veretlen két forduló után. A hétfőn játszó Brassói Olimpia is megőrizheti hibátlan mutatóját, ha felülmúlja a CS Phoenix Galați csapatát.

Női kosárlabda Nemzeti Liga – alapszakasz, 2. forduló

Sepsi-SIC–FCC ICIM Arad 79:59 (21:19, 26:12, 20:13, 12:15)

Sepsi: Nathalie Fontaine 25 pont, Tyaunna Marshall 18 (6 assziszt), Danielle Hamilton-Carter 8 (9 lepattanó), Teodora Neagu 8, Andreea Huțanu 8, Ancuța Stoenescu 5, Marina Kress 4, Kilin Tünde 3.

Arad: Brandi Wingate 24 pont (3 assziszt), Adela Mercea 11 (6 lepattanó, 3 assziszt), Matea Tavics 9, Nagy Ildikó 6, Jenny Vernet 4, Brandy Montgomery 3, Flavia Ferenczi 2.

A bajnokság állása itt érhető el.

Címlapi és beágyazott fotók: Szigyártó Szabolcs / Crow Security

kosárlabdaSepsi ArénaSepsi-SIC
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális