2024. március 29. péntekAuguszta

Wimbledon: ennél hosszabb meccset csak egyszer játszottak

Lelátó utolsó frissítés: 23:15 GMT +2, 2018. július 14.

A tenisztörténelem negyedik, a wimbledoni Grand Slam-torna történetének második leghosszabb mérkőzését játszotta Kevin Anderson és John Isner a férfi egyes pénteki elődöntőjében.


A dél-afrikai és az amerikai játékos 6 óra 36 percen át gyötörte egymást a centerpályán. A maratoni összecsapás három tie-breaket hozott, az utolsó játszmában – amely majdnem három órát tartott – az ötvenedik gémben dőlt el a továbbjutás. A kiválóan szerváló óriások szokatlanul hosszú mérkőzését Anderson nyerte 7:6 (8:6), 6:7 (5:7), 6:7 (9:11), 6:4, 26:24 arányban.

A johannesburgi teniszező a negyeddöntőben is nagy csatát vívott a londoni torna legnagyobb esélyesével, Roger Federerrel. A világranglistán második svájci kiválóság 2–0-ra vezetett, majd a harmadik szettben meccslabdáig jutott, de ezt nem tudta értékesíteni és ellenfele fordított. A dél-afrikai 4 óra 17 percet töltött a pályán szerdán, ám úgy tűnik, Anderson fáradhatatlan. A US Open tavalyi döntőse Wimbledonban is a tornagyőzelemért játszhat, miután leküzdötte amerikai riválisát.

A másik ágon Novak Djokovic és Rafael Nadal meccse a harmadik játszma után, londoni idő szerint 23 óra 2 perckor félbeszakadt pénteken. A korábbi szerb világelső 2–1-re vezet az ATP-ranglista jelenlegi éllovasa ellen. Djokovics az első szettet 6:4-re nyerte, a másodikban viszont Nadal játszott jobban és 6:3-mal válaszolt, majd a a harmadik felvonás tie-breakkel zárult, 6:6 után Djokovics 11:9-es rövidítés után került újra szettelőnybe. Szombaton 15 órától folytatódik a második elődöntő.

Frissítés: másodikként Djokovics jutott be a vasárnapi fináléba, szombat délután Nadal kiegyenlített, de az izgalmas utolsó szettben a szerb kiharcolta a továbbjutást. A kétnapos, valamivel több mint ötórás meccs végeredménye: 6:4, 3:6, 7:6 (11-9), 3:6, 10:8. 

Minden idők leghosszabb teniszmeccsei

John Isner a francia Nicolas Mahuttal 2010-ben játszott rekordhosszúságú meccset Wimbledonban. A találkozót kétszer kellett megszakítani sötétedés miatt, Isner végül a harmadik napon 11 óra és 5 percnyi játék után jutott tovább a második fordulóba. Végeredmény: 6:4, 3:6, 6:7 (7:9), 7:6 (7:3), 70:68.

A tenisztörténelem második leghosszabb mérkőzését a 2013-as Davis-kupa során játszotta a Tomas Berdych–Lukas Rosol cseh páros a Stanislas Wawrinka–Marco Chiudinelli svájci kettőssel: előbbiek 7 óra 2 perc alatt győztek. Az örökranglista harmadik helyén Leonardo Mayer és Joao Souza Davis-kupa-meccsét találjuk, az argentin játékos 2015-ben 6 óra 43 perc alatt múlta felül brazil riválisát.

Kevin Anderson és John Isner wimbledoni elődöntője ennek megfelelően a negyedik helyre jött be.

rekordWimbledontenisz
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális