2024. március 29. péntekAuguszta

Mindent megúszott a Călăraşi, ponttal távozott a Fellegvárról

Szén Sándor Szén Sándor utolsó frissítés: 00:14 GMT +2, 2018. november 14.

Hiába a sok helyzet és a helyenként igencsak tetszetős játék, a szerencse elpártolt a kolozsváriaktól.


Mintha még egy szinttel feljebb lépett volna múlt héten a Kolozsvári CFR, a Liga 1 listavezetője ugyanis nem csupán nyert, egyenesen parádét rendezett Botoşani-ban. Öt rúgott gólig egyébként is ritkán jutnak el a csapatok, ez pedig Toni Conceicao együtteseire még inkább igaz. A bordómezesek tehát remek előzményekkel várhatták a szombat esti összecsapást, amelyen a nem túl acélos Dunărea Călăraşi vendégszerepelt a Gépész utcai stadionban. A várakozásoknak megfelelően a hazaiak uralták is a mérkőzést, és hasonlóan a múlt heti fordulóhoz, ezúttal is helyzetekben gazdag játékot mutattak. Lényeges különbség viszont, hogy a szerencse elpártolt a kolozsváriaktól ezen az estén, így a duna-partiak kihúzták döntetlennel.

Első hely a bajnokságban, továbbjutás a kupában, a Kolozsvári CFR ismét menetel a hazai porondon, nem is meglepő a csapat önbizalma és magabiztossága. A Liga 1 15. fordulójának szombati összecsapásán a kolozsváriak ezzel az önbizalommal és magabiztossággal léptek pályára a Dunărea Călăraşi ellen is, és a kevés néző ellenére próbálták minél előbb dűlőre vinni a dolgot.

Az erős kezdés nem sejtetett túl sok jót a vendégcsapat számára, az első lehetőség mégis a sárga-kékek előtt adódott. A sokat látott veterán, Florin Cernat a meccs második percében tesztelte Arlauskis éberségét, a litván kapus viszont remekül vizsgázott. A CFR igyekezett a lehető leghamarabb visszavágni, és jelezni, ki az úr a háznál, Ţucudean révén egy perccel később helyzetbe is került. A gólkirályi címre pályázó ék Camora beadását fejelte Straton kapujára, ám a kísérlet célt tévesztett, a hazai drukkerek csalódottan ülhettek vissza helyeikre.  Nem sokkal később az előkészítő Mario Camora vállalkozott lövésre, de kaput ő sem talált.

Húsz perc elteltével Alexandru Păun is csatlakozott a fenti táborhoz egy rossz lövéssel, ám az kifejezetten bíztató volt, hogy a balul elsült befejezést gyönyörű akció előzte meg. A támadás során hajszálpontos passzok sorát mutatták be a vendéglátók, a hazai porondon ritkán látható tiki-taka során a Călăraşi játékosai csak nyomozták a labdát. Három perccel később már Straton védése kellett Deac lövése után, a vendégek kapusa sikeresen lépett közbe. A félidő végére két nagy hazai helyzet maradt, ám előbb Straton jelentkezett bravúrral, majd az egyik hátvéd blokkolta Ţucudean próbálkozását a játékrész hosszabbításában. Hiába tehát az egyoldalú játék, a hazaiak által kidolgozott lényegesen több helyzet, az eredményjelzőn továbbra is gólnélküli döntetlen állt.

Fotó: a Kolozsvári CFR hivatalos Facebook oldala.

Mintha csak újrakezdődött volna a meccs fordulás után, az első ziccer ismét a vendégek előtt adódott. Egy gyors kontrát követően N Diaye tette kapura a remekül ütemezett bepasszt, Manea azonban az utolsó pillanatban, becsúszva menteni tudott. Bő egy órányi játék után Omrani szinte ajtó-ablak helyzetbe került hazai részről, a vendég portás azonban remek napot fogott ki, újabb bravúrjával pedig továbbra is meccsben tartotta csapatát.

A 76. percben a csereként beálló Urko Verán volt a sor, a baszk támadó próbált meg túljárni Straton eszén, ám ő sem járt sikerrel. Négy perccel később Culio neve mellé jegyezhettünk fel egy erőtlen kísérletet, ez viszont csak a statisztikát javította. A hosszabbítás negyedik percében az utolsó puskaporát is ellőtte a kolozsvári gárda, egy szögletet követően Ţucudean szépségdíjas ollózással jelentkezett, ám a pontosság hibádzott egy picit, a labda kapu fölé szállt.

Fellélegezhetett a Călărasi a hármas sípszó felhangzásakor, a hazai csapat értelemszerűen csalódottan zárta az összecsapást. Eddig ez nem a play-offba igyekvő csapatok fordulója, a Craiova és a Sepsi OSK döntetlent játszott, a Viitorul sem bírt a Concordia csapatával, míg az Astra kikapott a Iaşi-tól. A CFR továbbra is vezet, három ponttal előzi meg a vasárnap este a Dinamo ellen örökrangadót játszó FCSB gárdáját.

Liga 1Kolozsvári CFR
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális