2024. március 29. péntekAuguszta

Keményet melózott a pontokért a Csíkszeredai Sportklub

Lelátó utolsó frissítés: 18:45 GMT +2, 2018. szeptember 24.

Négy mérkőzésen 29 gólt szereztek a csapatok a jégkorong Erste Liga vasárnapi játéknapján, a Csíkszeredai Sportklub, a Brassói Corona és a Dunaújvárosi Acélbikák a rendes játékidőben, míg az FTC-Telekom hosszabbítás után győzött.


Csíkszeredában a DEAC újabb értékes idegenbeli sikert kísérelt véghezvinni, a debreceniek két nappal korábban Brassóban nyertek 6:1 arányban. David Musial csapata a Sportklub ellen háromszor is vezetett, de a kék-fehérek mindannyiszor kiegyenlítettek és az 57. percben Becze Tihamér, aki nemrég kiérdemelte a hét játékosa címet a ligában, győztes gólt szerzett, a vége így 4–3 lett.

fotó és nyitókép: Pál Zoltán / Csíkszeredai Sportklub - Facebook

„Három gólt kaptunk kipattanókból, nem figyeltünk kellőképen ezen helyzetekre. Lőttünk viszont négy gólt és ez volt ma a különbség a két csapat között. Rengeteg helyzetet kidolgoztunk és végül kijöttek azon apró lehetőségek, amelyek benne vannak a csapatban. Nincs sok időnk készülni a Brassó ellen, de nekik is meccsük volt a Vasas ellen. Amennyiben úgy játszunk miként tettük ma, akkor úgy érzem rendben leszünk, de tudjuk, hogy minden meccs más és más” – nyilatkozta a mérkőzés után Leo Gudas, a Sportklub cseh edzője.

Hétfőn 18.30-tól a csíkiak nagy riválisukat, a Brassói Coronát fogadják. A sárga-kékek vasárnap könnyed sikerrel tartották otthon a pontokat a Schiller-Vasas HC-vel szemben. Az első és a második harmadban is kétszer találtak be Kjell G. Lindqvist tanítványai, név szerint Pavlo Boriszenko, Jereme Tendler, Henrik Nielsen és utolsóként Roberto Gliga volt eredményes, míg az angyalföldi gárdából senki nem iratkozott fel a gólszerzők közé.

A másik Hargita megyei együttes, a Gyergyói HK nem tudta tartani a lépést a Dunaújvárosi Acélbikákkal, a hazai jégen játszó DAB-játékosok hétszer voltak eredményesek, a vendégeknél pedig az orosz Makszim Vesutkin duplázott, de hiába. Alekszander Trofimov, a GyHK vezetőedzője a második harmadban 4–1-es állásnál kapus cserélt, a fehérorosz Sztyepan Gorjacsevszkiht Ruczuj Gellért váltotta, de a gyergyóiak végül súlyos vereséget könyveltek el. A dunaújvárosi csapat 40 százalékban használta ki az emberelőnyeit, négy gólt fórból lőttek a házigazdák.

Az Újpesti Jégcsarnokban az UTE–FTC derbi rendkívül izgalmas csatát hozott, a zöld-fehérek megléptek kettővel, majd a lila-fehérek fordítottak, aztán a Fradin volt a sor, hogy egyenlítsen és átvegye a vezetést, de az újpestiek a mesterhármast jegyző szlovák védőjük, Peter Huba révén a hosszabbításra halasztották a döntést. A ráadásban még csak nyolc másodperc volt hátra a szétlövésig, amikor Tóth Adrián, az FTC csatárja beütötte az aranygólt. A budapesti riválisok az új Erste Liga-idényben már másodjára csaptak össze, az első meccset, amely szintén hosszabbítást hozott, az UTE nyerte 2–1-re.

Eredetileg öt mérkőzés szerepelt a vasárnapi programban, de a Vienna Capitals II–Hokiklub Budapest találkozót  el kellett halasztani, mivel a bécsi pályán technikai próblémák adódtak. 

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz, második játékhét

Vasárnapi eredmények

Csíkszeredai Sportklub–DEAC 4–3 (0:2, 2:1, 2:0)
gól: Radim Valchar (21. 41.), Andrej Taratuhin (21.), Becze Tihamér (57.), ill. (Dominik Novotny (2., 20.), Kovács Bronson Zoltán (33., emberelőnyben)
kapura lövések: 44–31
kiállítás percek: 16–22   

UTE–FTC-Telekom 4–5 (0:1, 3:1, 1:2, 0:1) – hosszabbítás után  
gól: Peter Huba (28., 38., 52. utóbbi kettőt emberelőnyben), Csányi Karol (31.), ill. Leo Fitzgerald (9.), Nagy Gergő (22.), Tóth Adrián (44. 64.), Hegyi Ádám (49.)
kapura lövések: 38–41
kiállítás percek: 14–14

Brassói Corona–Schiller-Vasas HC 4–0 (2:0, 2:0, 0:0)
gól: Pavlo Boriszenko (10.), Jereme Tendler (16.), Henrik Nielsen (22.), Roberto Gliga (31., emberelőnyben)
kapura lövések: 48–23
kiállítás percek: 14–6

Dunaújvárosi Acélbikák–Gyergyói HK 7–2 (2:0, 3:1, 2:1)
gól: Artem Josszafov (16., 44., előbbit emberelőnyben), Jaako Turtiainen (20., kettős emberelőnyben), René Léránt (28.), Miika Franssila (31.), Jonas Westerling (38., emberelőnyben), Azari Zsolt (43.), ill. Makszim Vesutkin (26., 49.)
kapura lövések: 58–34
kiállítás percek: 28–30

EV Vienna Capitals II–Hokiklub Budapest – elnapolták  

forrás: ersteliga.hu

Hétfői program

18.30 Csíkszeredai Sportklub–Brassói Corona
19.00 UTE–Gyergyói HK
21.00 Hokiklub Budapest–FTC-Telekom

Brassói CoronaGyergyói Hoki KlubCsíkszeredai SportklubErste Ligajégkorong
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális