2024. március 29. péntekAuguszta

BL: ötgólos meccsen veszített Liverpoolban a PSG

Lelátó utolsó frissítés: 23:44 GMT +2, 2018. szeptember 19.

A tavalyi döntős Liverpool FC nagy sikerrel kezdett a labdarúgó Bajnokok Ligája C-csoportjában, Jürgen Klopp csapata kedd este a francia bajnok Paris Saint-Germain-t győzte le az Anfield Roadon, 3–2-re.


A Premier League-ben öt forduló után hibátlan liverpooli alakulat az új BL-szezon első csúcsmeccsének elején óriási nyomás alá helyezte a párizsi csoportriválisát. A vendégek átvészelték a kezdeti rohamokat, majd negyedóra elteltével a Liverpool is visszavett a tempóból. Végül csak a hazaiak törték meg a jeget, a 30. percben Andrew Robertson beadását Daniel Sturridge fejelte a hálóba. Gyorsan érkezett a második Pool-gól, Juan Bernat gáncsolta el a tizenhatosban Georginio Wijnaldumot, a jogosan megítélt tizenegyest James Milner a bal alsóba belsőzte.

A PSG még a szünet előtt szépített a belga válogatott jobbhátvéd, Thomas Meunier révén, majd a második félidőben az egyenlítés is összejött a francia bajnokcsapatnak. A 83. percben Mohamed Salah adta el a labdát a saját térfelén, az egyiptomi szélső pontatlan passzát végül a franciákkal világbajnok Kylian Mbappé büntette góllal. A Liverpool viszont tovább hajtott a győzelemért a végjátékban, s végül egy hosszabbításban szerzett találattal sikerült begyűjtenie a maximális pontot: a csereként beállt Roberto Firmino állította be a 3–2-es végeredményt.

A csoport másik mérkőzésén nagy meglepetésre a Napoli nem tudott nyerni Belgrádban a Crvena zvezda ellen. A Bajnokok Ligája főtábláján először szereplő szerb csapat kihúzta gól nélküli döntetetlennel a bemutatkozó mérkőzését.

Az A-csoportban az Európa Liga címvédője, az Atlético Madrid hátrányból fordítva szerezte meg a három pontot az AS Monaco pályáján. Ugyanebben a négyesben a Borussia Dortmund igencsak megszenvedett a Club Brugge vendégeként, a belgiumi meccs egyetlen gólját Christian Pulisic jegyezte öt perccel a rendes játékidő vége előtt. Az amerikai középpályás éppen kedden ünnepelte huszadik születésnapját.

A D-csoportban a Bundesligában gyengélkedő Schalke 04 vezetett az FC Porto ellen, a Sárkányok azonban kiegyenlítettek egy rendkívül könnyen megítélt büntetővel, a vége 1–1 lett. A török és az orosz bajnok csatáját a Galatasaray nyerte a Lokmotiv Moszkvával szemben, Fatih Terim labdarúgói három góllal bizonyultak jobbnak Isztambulban.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Bajnokok Ligája 2018/19-es idényének első gólját Lionel Messi lőtte, az FC Barcelona argentin klasszisa mesterhármassal jelentkezett be a gólkirályi címért. A PSV-t leiskolázó katalánok mellett az elitsorozatba 2011 után visszatérő Inter kezdett három ponttal a B-csoportban. A Tottenham sokáig nyerésre állt Milánóban, de az olasz csapat két hajrágóllal győzött.

UEFA Bajnokok Ligája, csoportkör, első forduló

Keddi eredmények

A-csoport

AS Monaco–Atlético Madrid 1–2 (1–2)
gól: Samuel Grandsir (18.), ill. Diego Costa (31.), José María Giménez (45+1.)

Club Brugge–Borussia Dortmund 0–1 (0–0)
gól: Christian Pulisic (85.)

B-csoport

FC Barcelona–PSV Eindhoven 4–0 (1–0)
gól: Lionel Messi (32., 77., 87.), Ousmane Dembélé (75.)
kiállítva: Samuel Umtiti (79., a hazaiaktól)

Internazionale Milano–Tottenham Hotspur 2–1 (0–0)
gól: Mauro Icardi (86.), Matías Vecino (90+2.), ill. Christian Eriksen (53.)

C-csoport

Crvena zvezda–SSC Napoli 0–0

Liverpool–Paris Saint-Germain 3–2 (2–1)
gól: Daniel Sturridge (30.), James Milner (36., tizenegyesből), Roberto Firmino (90+2.), ill. Thomas Meunier (40.), Kylian Mbappé (83.)

D-csoport

Schalke 04–FC Porto 1–1 (0–0)
gól: Breel Embolo (64.), ill. Otávio (75., tizenegyesből)

Galatasaray–Lokomotiv Moszkva 3–0 (1–0)
gól: Garry Rodrigues (9.), Eren Derdiyok (67.), Selcuk Inan (90+4., tizenegyesből)
kiállítva: Papa Ndiaye (87., a hazaiaktól)

Paris Saint-GermainLiverpool FCUEFA Bajnokok Ligájafutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális