2024. március 29. péntekAuguszta

BL: Gálázott a Real, csodagóllal nyert a Juventus

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 12:33 GMT +2, 2019. november 07.

A keddi őrült nap után, szerdán is izgalmakban bővelkedett a Bajnokok Ligája. A Manchester City kapus nélkül focizott, a Real Madrid nagyon megverte a Galatasarayt, a Juventus pedig olaszosan, utolsó pillanatos góllal verte a Lokomotiv Moszkvát.


A-csoport

Real Madrid (spanyol)–Galatasaray (török) 6–0
gólszerzők: Rodrygo 4., 7., 92., S. Ramos 14. – 11-esből, Benzema 45., 81.

Paris Saint-Germain (francia)–FC Bruges (belga) 1–0
gólszerzők: Icardi 22.

Lassan-lassan minden fociszerető ember meg fogja jegyezni Rodrygo nevét. A 18 éves brazil kicsivel több mint hat perc alatt lőtt két gólt a Galatának, mentálisan megtörve ezzel a török csapatot. Az első negyedóra végén már 3-0-ra vezetett a királyi gárda, Ramos lőtt egy meglehetősen szemtelen tizenegyesgólt. A meccs hátralevő részén örömfocit játszottak a hazaiak, Benzema még a szünet előtt 4-re növelte az előnyt, majd az utolsó 10 percben ismét ő és a mesterhármasát megszerző Rodrygo állította be a 6-0-s végeredményt.

A csoport másik meccsén a PSG kissé unottan és minimalista játékkal húzta be a három pontot a Club Brugge ellen. Icardi első félidős góljára a második félidőben érkezhetett volna belga válasz, de a csereként beállt Mbaye Diagne tizenegyesből sem tudta bevenni Keylor Navas kapuját.


B-csoport

Bayern München (német)–Olympiakosz Pireusz (görög) 2–0
gólszerzők: Lewandowski 69., Perisic 89.

Crvena Zvezda–Tottenham Hotspur 0–4
gólszerzők: Lo Celso 34., Szon Hung-Min 57., 61., Eriksen 85.

A hétvégén nagy verést kapó (5-1 az Eintracht Frankfurttól) és edzőjét frissen elvesztő Bayern az Olympiakost fogadta. Az edzőkérdés kellős közepén levő bajor klub jobban játszott, több helyzetet alakított ki, ugyanakkor nem volt elég éles ahhoz, hogy gyorsan eldöntse a három pont sorsát. Vezetést a 69. percben szerzett a német rekordbajnok Lewandowski révén, a második találatot pedig egy perccel a rendes játékidő előtt érte el Perisic. A Bayern továbjutott a csoportkörből, már csak az a kérdés, ki lesz az edző, a hírek Arséne Wengerről és Allegriről szólnak.

A Crvena Zvezda – Tottenham találkozón semmi érdekes nem történt. Ahogy az első meccsen (5-0), úgy most is simán nyertek az angolok, Son két gólja mellett Lo Celso és Eriksen talált be.


C-csoport

Atalanta (olasz)–Manchester City (angol) 1–1
gólszerzők: Pasalic 49., ill. Sterling 7.

Dinamo Zagreb (horvát)–Sahtar Doneck (ukrán) 3–3
gólszerzők: Petkovic 25., Ivanusec 83., Ademi 89., ill. Alan Patrick 13., J. Moraes 93., Tete 98. – 11-esből

A legszórakoztatóbb meccseket ezen a héten a C-csoport szállította, egyrészt az Atalanta el tudta odázni a Manchester City továbbjutását, másrészt a Zagreb - Sahtar meccs hajrája nagy izgalmakat hozott.

Semmi nem utalt arra, hogy a City nem biztosítja be a továbbjutást, a hetedik percben már vezettek a világoskék helyett tequila sunrise színekben pompázó vendégek, egy igazi Guardiolás gólt láthattunk a Gabriel Jesus – Sterling kettőstől.

Az első félidő végén Sterling szabadrúgását kézzel hárította az Atalanta sorfala, és ez bizony tizenhatoson belül történt, úgyhogy Gabriel Jesus állhatott a labda mögé, a büntetőt azonban egészen katasztrofális módon rúgta, félidőben így maradt a 0-1.

A második félidőben sérülés miatt a Claudio Bravo váltotta Edersont, a chilei azonban nem ment át a Pasalic-teszten, alig kezdődött el a második játékrész, egyenlített az Atalanta.

A hajrá izgalmasra sikerült, Claudio Bravo lett az első cserekapus a BL-történetében, akit leküldött a játékvezető, ráadásul a City-nek mezőnyjátékost kellett a kapuba állítania az utolsó 10 percre. Kyle Walker hálóőri debütálása jól sikerült, amíg ő védett, a City nem kapott gólt.

A csoport másik meccsét a Dinamo Zagreb és a Sahtar Doneck vívhatta a továbbjutást jelentő második helyért. Az ukrajnai első meccs 2-2 volt, így a hazaiaknak a 0-0, vagy az 1-1 is jó lett volna.

A 0-0-ról gyorsan lemondhattak, a 12. percben Alan Patrick lőtt gólt egy tankönyvi támadásból, a 25. percben viszont Petkovic egyenlített. A 74. percig kiegyensúlyozott volt a meccs képe, ekkor azonban megfogyatkozott a horvát bajnok, egy ostoba fault miatt, Morót küldte zuhanyozni a játékvezető. Öt perc múlva a Sahtar is megfogyatkozott, Marlos kapott második sárgát gáncsolásért. A Dinamo Zagrebnek úgy tűnt ízlik a felállás, a 83. percben Ivanusec, a 89.-ben Adel Rami talált be, és ez 100 meccsből 99-en hazai győzelmet jelentett volna, de itt nem, slusszpoénként a Sahtar fel tudott állni a kétgólos hátrányból a hosszabbításban is, a 3-3-as végeredmény pedig azt jelentette, hogy az ukránok állnak továbbjutó helyen.

D-csoport

Lokomotiv Moszkva (orosz)–Juventus (olasz) 1–2
gólszerzők: Al. Mirancsuk 12., ill. Ramsey 4., Douglas Costa 93.


Bayer Leverkusen (német)–Atlético Madrid (spanyol) 2–1
gólszerzők: Thomas 41. – öngól, Volland 55., ill. Morata 94.

Az orosz-olasz csörte már az első meccsen is elég nehézkesen alakult Cristiano Ronaldóékak, nem meglepő, hogy nagyon komolyan vették a mérkőzést. Ronaldo már a 4. percben betalálhatott volna szabadrúgásból, ha Ramsey nem kotor bele a labdába, így azonban a wales-i játékosé lett találat.

A 12. percben Mirancsuk egyenlített, a meccs hátralevő részében pedig a Juve birtokolt, támadott de nem tudta a mezőnyfölényt gólra váltani. A Lokomotiv a kontrákban bízott, azonban nagy helyzetig ritkán jutottak.

A meccs legvégén aztán megtörtént a varázslat, Douglas Costa fantasztikus támadás végén szerezte meg a győzelmet a Zebráknak.

A Juventus továbbjutott a csoportból, az Atlético viszont nem, a Simeone-legénység kikapott Leverkusenben. Az már az első meccsen is látszott, hogy a gyógyszergyáriak játéka működik a matracosok ellen, azonban azt még, ha nyögvenyelősen is, de megnyerte az Atleti. A hazai pálya előnye sokat jelenthet a németeknek, összeszedetten, agresszíven futballozva szerezték meg a vezetést. A gólt ugyanaz lőtte, aki a Leverkusen legutóbbi öt BL-találatából négyet is szerzett, egy bizonyos Own Goal (öngól), akit ezen a mérkőzésen Thomas Partey alakított. A második félidőben Volland növelte az előnyt, így bár Morata most is betalált, ez csak szépítésre volt elég.

Borítókép: Bleacher Report

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális