2024. március 29. péntekAuguszta

A mozgás fontosságát hirdették Kolozsváron – fotóválogatás a IV. Sportolimpiáról

Lelátó utolsó frissítés: 17:46 GMT +2, 2018. szeptember 24.

Az elmúlt napokban negyedik alkalommal szervezték meg Kolozsváron az erdélyi magyar középiskolás diákok Sportolimpiáját. Összeraktunk egy tuti fotógalériát erről a sokoldalú rendezvényről.   


Az RMDSZ és a Communitas Alapítvány szervezésében több mint félezer erdélyi magyar középiskolás bizonyított a IV. Sportolimpián, amelynek idén két olimpikon volt a fővédnöke: Ráduly-Zörgő Éva atléta, gerelyhajító és Tófalvi Éva  sílövő.

Az ötnapos kolozsvári sporteseményen 28 iskolából összesen 547 diák vett részt 50 testnevelő tanárral. A fiatalok nyolc versenyszámban – futball, kézilabda, kosárlabda, röplabda, úszás, atlétika, asztalitenisz és strandröplabda – mérkőztek meg.

Grabán Zsolt főszervező örömét fejezte ki, amiért évről évre több résztvevő van a Sportolimpián, és egyre több diák érdeklődik a sport iránt: „Pozitívumnak számít, hogy több versenyző, résztvevő és önkéntes visszatért, akik az előző években is részt vettek az eseményen. Az egyre nagyobb létszám bizonyíték arra, hogy szükség van ezekre a rendezvényekre a jövőben is” – fogalmazott a Communitas Alapítvány Sport Szaktestületének vezetője.

A versenyeken az első helyezést a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum szerzete meg, nyolc arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel. A második helyen a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum végzett hét arany-, hét ezüst- és négy bronzéremmel. Harmadik lett a szovátai Domokos Kázmér Szakközépiskola hat (2–2–2) dobogós helyezéssel. A teljes éremtáblázat a Sportolimpia hivatalos oldalán érhető el.  

Az alábbiakban Manases Sándor, Kiss Gábor, Kötő Boglárka és Serar Szabolcs fotóiból készítettünk egy összeállítást, amely jól illusztrálja a Sportolimpia sokszínűségét.

fotógalériaSportolimpia
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális